خدمات سکوبندی آزمایشگاهی

سکوبندی آزمایشگاهی به منظور ایجاد مکانی مناسب برای میز کار و جای دادن دستگاه ها، لوازم و تجهیزات بر روی آن، ساخته می شود. طبق نظر متخصصین فنی، نخستین قدم در تاسیس یک آزمایشگاه ایده آل، طراحی سکوبندی آزمایشگاه به شیوه ای استاندارد و صحیح است. آن چه که در این زمینه بسیار اهمیت دارد، ایمنی و رعایت اصول فنی در طراحی و ساخت سکوبندی و کابینت آزمایشگاهی است. البته این نوع طراحی هرگز با عملیات تحقیقاتی و پژوهشی منافاتی نداشته و در راستای انجام امور پژوهشی صورت می گیرد.

slide-67686df
slide-410c338
slide-4ab546b
slide-0a2237c

خدمات سکوبندی آزمایشگاهی

سکوبندی آزمایشگاهی به منظور ایجاد مکانی مناسب برای میز کار و جای دادن دستگاه ها، لوازم و تجهیزات بر روی آن، ساخته می شود. طبق نظر متخصصین فنی، نخستین قدم در تاسیس یک آزمایشگاه ایده آل، طراحی سکوبندی آزمایشگاه به شیوه ای استاندارد و صحیح است. آن چه که در این زمینه بسیار اهمیت دارد، ایمنی و رعایت اصول فنی در طراحی و ساخت سکوبندی و کابینت آزمایشگاهی است. البته این نوع طراحی هرگز با عملیات تحقیقاتی و پژوهشی منافاتی نداشته و در راستای انجام امور پژوهشی صورت می گیرد. ناگفته پیداست، طراحی و تولید سکوهای مقاوم و فنی، می تواند مکان آزمایشگاه را برای پرسنل و اپراتورهای آزمایشگاه، مطبوع و دلپذیرتر کند. انجام خدمات سکوبندی با روش های اصولی، سطح کیفی مطالعات و تحقیقات آزمایشگاهی را نیز بهبود می دهد.

در سکوبندی آزمایشگاهی می توان لوازم جانبی متعددی نصب کرد. این لوازم جانبی عبارتند از سینک، کاپ سینک، شیر آب در مدل های رومیزی، رو شلفی و زیر شلفی، تاسیسات برقی و …. . قرار دادن این ملزومات می بایست با رعایت اصول ایمنی انجام شود. طراح و سازنده این تجهیزات، مراقب است تا از حداکثر فضای ممکن به نحو شایسته ای استفاده کند. همچنین، سکوبندی باید به نحوی صورت گیرد که استفاده از این ملزومات، برای کاربر آسان باشد.

اجزای سکوبندی آزمایشگاهی

سکوبندی آزمایشگاهی شامل اجزاء و بخش هایی است که در این نوشتار به آن می پردازیم. معمولا در کابینت آزمایشگاهی می توان میز، پارتیشن، کمد و … را مشاهده کرد. این اجزاء در سه مورد با هم اشتراکاتی دارند؛ قاب، یونیت و صفحه رویه. هر یک از این موارد با توجه به کاربردی که دارند، در مکان های مخصوصی نصب و تعبیه می شوند. سکو آزمایشگاهی همچنین دارای انواع مختلفی است که در ادامه به صورت جداگانه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

سکوبندی آزمایشگاهی چه ویژگی هایی دارد؟

در ادامه مبحث سکوبندی آزمایشگاهی خوب است یادآوری کنیم؛ در آزمایشگاه مواد و فعل و انفعالات شیمیایی بسیاری رخ می دهد. در عملیات هایی که در این مکان ها انجام می‌گیرد، شاهد ایجاد بخارات سمی، انتشار گازهای مسموم و … هستیم. وجود این آلاینده ها می تواند، ضمن به خطر انداختن سلامت پرسنل، باعث استهلاک زودرس تجهیزات آزمایشگاهی نیز شود. از همین رو، نیاز است در ساخت این تجهیزات ملاحظات ویژه ای صورت بگیرد. توجه به استانداردها و ایمن سازی لوازم آزمایشگاهی از جمله سکوهای لابراتوار از اهداف اصلی سازندگان این سازه های آزمایشگاهی می باشد. سکوهایی که برای آزمایشگاه ساخته می شوند باید ویژگی های زیر را داشته باشند:

انواع سکوبندی و تجهیز ( تجهیزات )

سکوبندی آزمایشگاهی در انواع مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند. سکوهای یک طرفه، دو طرفه، قفسه دیواری، شلف وسط، کمد مخصوص نگهداری مواد شیمیایی، از جمله انواع کابینت های آزمایشگاهی می باشند. کمد مخصوص نگهداری سیلندر گاز، میز ترازو، انواع شیرآلات آزمایشگاهی نیز از دیگر اقسام متنوع ملزومات آزمایشگاهی است. همچنین، سینک و کاپ سینک، پارتیشن و … نیز در محیط آزمایشگاه به عنوان سکوبندی مورد استفاده قرار می گیرند. سکوهای یک طرفه که به عنوان میز کناری مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار پرکاربرد بوده و بیشتر به عنوان میز برای استفاده کارکنان طراحی می شوند. این میز مکانی برای نگهداری تجهیزات و ملزومات آزمایشگاهی است. نوع کاربری این میز برای قرار دادن کانال تعبیه، شستشوی مواد و لوازم تجهیزاتی است.
سکوبندی آزمایشگاهی می تواند به صورت دو طرفه نیز طراحی شود. این سکوها به عنوان میز وسط یا سکوی جزیره ای مورد استفاده کاربران قرار می گیرند. این میز می تواند به عنوان میز کار پرسنل مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می توان روی این میز، اقلام مختلف آزمایشگاهی را قرار داد. همچنین وجود این میز، نمای زیبایی به آزمایشگاه نیز می دهد. همچنین این وسیله کاربردی، دسترسی به لوازم و تجهیزات را نیز آسان می کند. قفسه دیواری، یکی دیگر از اقلام آزمایشگاهی است. این وسیله، معمولا از جنس ام دی اف بوده و با ملامین روکش می شود. گاهی اوقات سازنده ها از جنس فرمیکا و اچ پی ال نیز در ساخت این قفسه ها کمک می گیرند. درب این قفسه ها از جنس شیشه بوده و می توان در صورت نیاز، از ام دی اف یا ترکیبی از هر دو استفاده کرد. در ادامه به معرفی انواع دیگر سکوبندی های آزمایشگاهی می پردازیم.

وسایل دیگری که در سکوبندی آزمایشگاهی کاربرد دارند!

شلف وسط و کناری از جمله انواع مختلف سکوبندی آزمایشگاهی است. این سازه ها در اندازه های مختلف و به شکل دیواری یا پایه دار طراحی می شوند. اسکلت این نوع شلف ها از جنس پروفیل بوده و با رنگ الکترواستاتیک پوشش داده می شوند. کمدِ نگهداری مواد شیمیایی نیز از دیگر لوازم سکوبندی لابراتوار می باشد. این وسیله، برای نگهداری مواد شیمیایی مخصوص ساخته می شود. در این کمدها می توان مواد آزمایشگاهی را حفظ و ذخیره سازی کرد. منظور از مواد شیمیایی؛ کلیه مواد اسیدی، مواد قلیایی، مواد آلی فرار، مواد سمی، مواد آتش زا، و … است. این مواد را باید در محفظه هایی درب بسته و محصور نگه داری کرد تا مواد بر اثر ترکیب با هوا، گرما و غیره به مواد خطرناک دیگری تغییر حالت ندهند.
کمد نگهداری سیلندر گاز نیز در شمار ملزومات ویژه برای سکوبندی آزمایشگاهی قرار می گیرد. سیلندرهای گاز را می توان درون این کمدها حفظ و نگهداری کرد. میز ترازو نیز برای وزن کردن دقیق مواد به کار می رود. این ترازوها را باید روی میزهایی کار گذاشت که به طور کامل ضد لرزش می باشند. در غیر این صورت دستگاه نمی تواند عدد دقیق را روی مانیتور نشان بدهد. این میزها برای این که دچار لرزش نشوند از بتن ساخته می شوند. استقامت آنها بی نظیر بوده و به راحتی می توان اقلامی چون ترازو و دیگر تجهیزات را روی آن نصب کرد. شیرآلات آزمایشگاهی نیز در سکوبندی لابراتوار نقش مهمی به عهده دارند. این شیرآلات، دارای انواعی چون شیر آب، شیر آب مقطر، شیر خلاء، شیر هوای فشرده، شیر گاز و شیر گاز مایع می باشند.
سکوبندی آزمایشگاهی می تواند به صورت دو طرفه نیز طراحی شود. این سکوها به عنوان میز وسط یا سکوی جزیره ای مورد استفاده کاربران قرار می گیرند. این میز می تواند به عنوان میز کار پرسنل مورد استفاده قرار گیرد. همچنین می توان روی این میز، اقلام مختلف آزمایشگاهی را قرار داد. همچنین وجود این میز، نمای زیبایی به آزمایشگاه نیز می دهد. همچنین این وسیله کاربردی، دسترسی به لوازم و تجهیزات را نیز آسان می کند. قفسه دیواری، یکی دیگر از اقلام آزمایشگاهی است. این وسیله، معمولا از جنس ام دی اف بوده و با ملامین روکش می شود. گاهی اوقات سازنده ها از جنس فرمیکا و اچ پی ال نیز در ساخت این قفسه ها کمک می گیرند. درب این قفسه ها از جنس شیشه بوده و می توان در صورت نیاز، از ام دی اف یا ترکیبی از هر دو استفاده کرد. در ادامه به معرفی انواع دیگر سکوبندی های آزمایشگاهی می پردازیم.

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته

تلفن ثابت: 02188661248 _ 02188660592

شماره تلگرام و واتس اپ: 09122048393

سینک و کاپ سینک در سکوبندی آزمایشگاهی

سینک و کاپ سینک از دیگر اجزاء سکوبندی آزمایشگاهی می باشند که در زیر شیرآلات آب نصب می شوند. سینک و کاپ سینک ها در برابر مواد قلیایی، اسیدی و دیگر حلال ها بسیار مقاوم بوده و دچار استهلاک نمی شوند. معمولا این لوازم، از جنس سرامیک، استیل یا پلیمر ساخته می شوند. درباره اندازه آنها نیز باید خاطر نشان کرد، کاپ سینک ها کوچکتر از سینک ها طراحی می شوند. ابعاد آنها نیز متفاوت گزارش شده است. اندازه سینک ها چهل و پنج در چهل و پنج بوده و حتی می توان آنها را در اندازه های چهل و پنج در شصت نیز طراحی و تولید کرد. کاپ سینک ها نیز دارای سایزهایی مانند پانزده در پانزده و پانزده در سی می باشند.

ملزوماتی که در زمینه حمل و نقل آزمایشگاهی به کار می روند، چیست؟

در سکوبندی آزمایشگاهی لوازمی وجود دارند که مختص حمل و نقل های آزمایشگاهی است. این وسایل برای حمل مواد مختلف در محیط آزمایشگاه به کار می روند. هنگامی که بخواهند مواد شیمیایی یا سیلندرهای گاز را جابجا کنند، به وسیله ملزومات حمل و نقل آزمایشگاهی یا Trolleys انجام می دهند. این وسایل از ساختاری فلزی و از جنس پروفیل با قطر یک و نیم میلیمتر تولید می شوند. بدنه آنها از ورق ام دی اف هجده میلیمتری، تهیه شده است و دارای روکش فرمیکا می باشند. این وسایل معمولا دارای چهار چرخ روان هستند که تمام آنها از جنس پی وی سی بیمارستانی می باشند. پارتیشن ها نیز برای جدا کردن محیط به بخش های کوچکتر به کار گرفته می شوند. این پارتیشن ها را می توان به صورت تک جداره یا دوجداره تهیه کرد. این جدا کننده ها از جنس آلومینیوم بوده و می توان در صورت نیاز از جنس ام دی اف نیز ساخته شوند.

چرا باید از سکوبندی در لابراتوارها استفاده کرد؟

یکی از دلایلی که باعث می شود تا مدیران ارشد هر آزمایشگاهی ساخت سکوبندی آزمایشگاهی را در اولویت برنامه کاری خود قرار دهند، امنیت کارکنان شان است. از طرف دیگر یک سکوبندی حرفه ای و اصولی می تواند در حفظ و ذخیره سازی مواد به نحو مطلوب کمک کند. همانطور که می دانید، همه روزه، پرسنل و تجهیزات آزمایشگاهی در معرض مواد سمی و خطرناک هستند. چنانچه تکنسین ها، در طراحی سکوبندی و ساخت کابین های آزمایشگاهی سهل انگاری شوند، این پیامدهای منفی روی خواهند داد:

سکوبندی آزمایشگاهی

سکوبندی یا کابینت آزمایشگاهی به مجموعه ای از کابینت ها گفته می شود که برای قرار دادن دستگاه ها، شیشه آلات، ملزومات و تجهیزات آزمایشگاهی طراحی شده است. از اجزای سکوبندی می توان کابینت های رومیزی، کابینت های دیواری،سینک و تاسیسات را نام برد. در هنگام طراحی قسمت سکوبندی آزمایشگاه ها باید تمام نکات ایمنی رعایت شود تا خطری  یوزر را هنگام کار در آزمایشگاه تهدید نکند. یکی از نکات حائز اهمیت در امر سکوبندی استقامت صفحه و کابینت ها و تحمل وزن آن می باشد. به دلیل حساس بودن تجهیزات آزمایشگاهی که روی سکوبندی قرار می گیرند سکوبندی آزمایشگاه به گونه ای باید طراحی گردد که هم در برابر وزن تجهیزات و هم در برابر موادی از جمله اسید ها و بازها مقاوم باشند تا کاربرد بیشتری در آزمایشگاهها داشته باشند . از دیگر مواردی که می توان در مورد سکوبندی آزمایشگاه نام برد ویژگی شاسی سیستم MODOLAR_C_FRAM FIXED CABINET می باشد که در آن کابینت های آزمایشگاه بصورت پیچ و مهره فیکس می شوند و در صورت جابجایی محل آزمایشگاه به راحتی می توان میزهای آزمایشگاهی را باز کرده و در محل جدید اسقرار داد. جنس صفحه های کابینت های آزمایشگاهی جنس رویه باید از مته ریالی استفاده گردد که در برابر اسیدها و بازها مقاوم باشند معمولا در صفحه کابینت های آزمایشگاهی از سرامیک مقاوم در برابر اسید یا سنگهای گرانیت و یا صفحه های HPL استفاده می کنند که مرسوم ترین آنها رویه سرامیک مقاوم در برابر اسید هستند که هم از نظر قیمت هم از نظر کیفیت مقرون به صرفه می باشند . رویه های سرامیک هنگام اجرا روی سکوبندی های آزمایشگاه توسط MDF خام 16 میل زیر سازی می شوند و بعد از آن رویه های سرامیک روی آن قرار میگیرد. تیم طراحی پویش نوین تهران آزما با در اختیار داشتن دانش و تجربه در مدت زمان فعالیت خود با توجه به نوع آزمایشگاه شما بهترین نوع طراحی سکوبندی آزمایشگاهی با استانداردهای مورد تایید وزارت بهداشت را در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.

مشخصات فنی :

اسکلت از پروفیل 50×30 با پوشش رنگ الکترواستاتیک که در مقابل زنگ زدگی و خوردگی مقاوم بوده و پایه ها قابل رگلاژ و پلیمری ، رویه از جنس سرامیک ضد اسید می باشد کابینت تماماً از جنس MDF ملامینه به ضخامت 16 میلیمتر به ابعاد (عمق 45 و ارتفاع 67) دارای یک طبقه جداکننده. رویه ها از جنس سرامیک ضد اسید  ابعاد 60*60 یا 80*80 با زیر سازی MDF درها روکش ملامینه مارک ایزوفام در زاویه های برش خورده با pvc 2میلیمتر پوشش داده شده است. لولاها پمپی آرام بند برند خا رجی ریلها سه تکه تلسکوپی و دستگیره ها از جنس مرغوب خارجی می باشند.

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید

پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته

تلفن ثابت: 02188661248 _ 02188660592

شماره تلگرام و واتس اپ: 09122048393